Festivalul de muzică veche Miercurea Ciuc

Locaţii


Cetatea Miko
Cel mai important monument al orasului, aflat in centrul administrativ vechi al orasului. Azi este sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului. In curtea interioara a cetatii se tin concertele din cadrul Festivalului Muzicii Vechi.

Biserica Sfântul Augustin – Construirea bisericii cu 1200 de locuri a început încã din 1993. Este locul din oraș unde se țin foarte multe concerte.

Biserica Reformatã
construitã în perioada 1990-2000, cu 600 de locuri pentru audiențã este de mulți ani una dintre locațiile Festivalului de Muzicã Veche.

Castelul Lázár
Este aºezatã la 6 km nord de Gheorgheni, pe partea sudicã a muntelui Szármány. Întemeierea localitãþii este între secolele XII-XIII.
Existenþa localitãþii este în strânsã legãturã cu istoria familiei Lázár. Una dintre atracþiile satului este castelul Lázár, a cãrei construcþie a început în secolul al XV-lea. Castelul Lázár a însemnat un loc important în relaþiile dintre Transilvania, Moldova ºi Þara Româneascã. Aici a crescut Bethlen Gábor, mai târziu principe al Transilvaniei.

Toate drepturile rezervate Consiliul Judetean Harghita - 2013


Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional regional şi finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvolatare Regională.
www.inforegio.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.